C6 is een revolutionair concept voor het optimaliseren van goederenstromen in de zorg. Het concpet is ontwikkeld door JanScheffer.com in samenwerking met Rivas Zorggroep en King Nederland. C6 is op verschillende congressen gepresenteerd en krijgt ook veel aandacht in de pers.

Met de invoering van het C6-concept is er eindelijk ook in de zorg een voorbeeld van hoe je met verregaande samenwerking en volledige transparantie, inkoop, logistiek, it en administratie kunt bundelen en stroomlijnen. Het concept combineert inkoop en logistiek, reduceert CO2 en is gericht op de toekomst door bundelen van stromen zoals linnen, disposables, voeding, medicijnen en zorghulpmiddelen. Ongeacht bewegingen in de markt of nieuwe overheidsbepalingen, dit concept is daar op voorbereid. Ontwikkeling van dit concept is onder regie van Jan Scheffer ontwikkeld in samenwerking met King en Rivas en is sinds half september 2014 operationeel bij Rivas.
Het artikel in vakblad Logistiek van 14 maart 2014. Andere zorgorganisaties hebben dit voorbeeld gevolgd. Enkele zorgorganisaties zijn: Alrijne ziekenhuizen, Noorderboog en Interzorg.