Farma
Een bijzonder vorm van logistiek is de productie en distributie van geneesmiddelen. Wetgeving, kanalen en transport en urgentie spelen allemaal een rol. Jan Scheffer heeft zich beziggehouden met de opzet van processen voor de nieuwe bereidingenapotheek van het Catarina ziekenhuis. Daarnaast is hij lid van de Raad van Advies mijn Next Apotheek, een vernieuwende aanpak van inrichtingspharmacie.
Stacks Image 24
Bij Catarina ziekenhuis vraagt de groei van de bereidingenapotheek uitbreiding. Naast het bestaande pand wordt een compleet nieuwe apotheek productie unit gebouwd. Logistieke processen moeten daarbij compleet nieuw worden opgezet om de hoogste betrouwbaarheid in processen en leveringen te kunnen garanderen. Jan Scheffer is in dit traject aangesteld als projectleider.

NEXT organiseert de gehele interne logistiek binnen de zorginstelling. Het team van Next op locatie is verantwoordelijk voor het voorraadbeheer en het interne transport op de afdelingen.
Bij zijn klanten realiseert Next nagenoeg altijd 100 % leveringsgraad; er wordt niet meer misgegrepen en er is maximale focus op de patiëntenzorg.
Stacks Image 17
Kortom; of het nu vernieuwende concepten zijn, reorganiseren van bestaande processen of nieuwbouw, Jan Scheffer heeft ervaring met en kennis van pharmalogistiek. Ook distributie in de wijk, waarbij extra tijd wordt uitgetrokken voor het warme contact met de klant is een nieuw concept waar wij bij betrokken zijn.