Het WMK model voor een structurele veranderingscultuur in organisaties is ontwikkeld door Dutch Power On Change. Jan Scheffer heeft meegewerkt in de uitwerking en heeft een licentie om met dit unieke model te mogen werken. Hier volgen blogs die door de WMK gemeenschap zijn gepubliceerd. Lancering van het WMK model was op 2 juni 2020.

WMK model: Fit genoeg voor verandering?

Een verandering van tijdperk.

Onze maatschappij verandert snel. Innovaties voeren het tempo enorm op. De grote vraag is hoe je als organisatie bijblijft? Want ook al doe je niets, de wereld verandert. We moeten wendbaar zijn, maar betekent wendbaar zijn dat je je moet aanpassen of gaat wendbaar zijn meer over hoe je gaat focussen, waar je organisatie in kan uitblinken? Hoe blijf je de organisatie opladen om grote prestaties te kunnen leveren? Zeker in deze tijden spelen deze vragen een grote rol.

Verbeteren, innoveren en veranderen.
Organisaties die mee willen blijven doen in hun markt of vakgebied zullen continue moeten blijven verbeteren en innoveren. Innovatie vormt de manier om je rendement en marktpositie te verbeteren. Om te verbeteren en innoveren zul je moeten veranderen en dus in actie moeten komen. Veranderen betekent dan ook dat je op een andere manier gaat werken. De andere manier van werken leidt tot nieuwe en betere uitkomsten. Veranderen zien wij dus niet als een project maar als een proces.

Randvoorwaarden voor verandering.
Om anders te gaan werken is nieuw gedrag nodig wat we kunnen volhouden. Om nieuw gedrag succesvol te kunnen realiseren zijn drie randvoorwaarden van groot belang: ben je gemotiveerd, word je ondersteund vanuit de omgeving en heb je de juiste capaciteit?

Willen, mogen en kunnen.
Rondom deze randvoorwaarden heeft Dutch Power on Change met medewerking van specialisten een whitepaper geschreven. Geïnteresseerd in deze whitepaper? Vraag hem aan via de volgende link: https://dutchpoweronchange.com/whitepaper-aanvragen/. @Peter van Rheenen, @Karin Moerkerk, @John van de Rijdt, @Hans Stavleu, @Jan Scheffer, @Kees van der Vleuten, @Fred Hagens, @Hans Wernaart, @Jeroen Walraven, @Hans Joosten.

RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver